Στις 11-14 Δεκεμβρίου η PASSIEXPO 2014 για το παθητικό κτήριο

Το Ε.Ι.ΠΑ.Κ προχωρά στη διοργάνωση της PASSIEXPO 2014 που θα διεξαχθεί στις 11-14 Δεκεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πειραιά – Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250, με κεντρικό μήνυμα:

« Passive House:  efficiency first»

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις της  PASSIEXPO για το Παθητικό Κτίριο θα περιλαμβάνουν :
Διεθνές Σεμινάριο Train-the-Trainer (11-12/12/2014)

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν εκπαιδευτές για την υλοποίηση σεμιναρίων και εξετάσεων πιστοποίησης σχεδιαστών παθητικών κτιρίων στην Μεσόγειο και αλλού. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

1η Μεσογειακή Συνάντηση Πρωτοβουλίας PHMed (13/12/2014)

Η Πρωτοβουλία PHMed συγκροτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Ααχεν με εκπροσώπους από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο και με τη στήριξη του Γερμανικού Ινστιτούτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Σκοποί της Πρωτοβουλίας είναι:

η πιο αποτελεσματική διάδοση του προτύπου στη Μεσόγειο,
η ανάπτυξη συγκεκριμένων προϊόντων για παθητικά κτίρια στη μεσογειακή αγορά και η θεσμοθέτηση πιστοποίησής τους για τη συγκεκριμένη περιοχή
η βελτίωση της εκπαίδευσης των μηχανικών και τεχνικών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των παθητικών κτιρίων με βάση τις τοπικές ανάγκες και κανονισμούς
η θεσμοθέτηση πιστοποίησης προσωπικού, υλικών και κτιρίων προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του μεσογειακού κλίματος.
Η  πρώτη αυτή παρουσίαση της πρωτοβουλίας στο ευρύ κοινό της Μεσογείου, θα περιλαμβάνει:

Την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής της πρωτοβουλίας
Παρουσιάσεις από όλα τα μέλη της στο Συνέδριο, με την παρουσία του Καθηγητή Wolfgang Feist, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, της Susanne Theumer υπευθύνου στο PHI για την ανάπτυξη του λογισμικού PHPP και του Benjamin Krick, υπεύθυνου του PHI για την ανάπτυξη πιστοποιητικών υλικών και εξοπλισμών.
Συνέντευξη τύπου με συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα κράτη μέλη, καθώς και από εκπροσώπους του PHI.
Το όλο γεγονός θα καλυφθεί τηλεοπτικά μέσω WebTV

3ο Πανελλήνιο ΣΥΝΕΔΡΙΟ (13-14/12/2014)

Με τη συμμετοχή των μελών του Ε.Ι.ΠΑ.Κ από όλη την Ελλάδα: Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν στοχευμένα παραδείγματα και στοιχεία  αποτελεσμάτων γύρω από το Παθητικό Κτίριο.

Το Συνέδριο επικεντρώνεται  σε πέντε κεντρικούς άξονες :

Παθητικό κτίριο και «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Βήμα προς βήμα υλοποίηση ρεαλιστικών πρακτικών εξοικονόμησης στα κτίρια με λογικές Παθητικού Κτιρίου.
Η εξοικονόμηση ενέργειας στην τουριστική βιομηχανία: Τουριστικές υπηρεσίες και υποδομές με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Mεγάλα Αστικά Ακίνητα και Παθητικό Κτίριο: Η πρόκληση του 2020 είναι μόλις πέντε χρόνια μακριά.
Παθητικό κτίριο : Πόσο συμφέρει; Πώς το υλοποιώ; Ποιος χρηματοδοτεί; Υπεραξία – Απόδοση – Απόσβεση και Αειφορία.
Παρουσιάσεις καλών πρακτικών στην Ελλάδα και την Κύπρο από μέλη του ΕΙΠΑΚ.
Το συνέδριο θα καλυφθεί τηλεοπτικά μέσω WEB TV

Έκθεση Παθητικών Συστημάτων (13–14/12/2014)

Με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών στον κλάδο των παθητικών συστημάτων δόμησης και των καινοτόμων τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας, για κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Η έκθεση απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κατασκευής κτιρίων (αρχιτέκτονες μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς, κατασκευαστές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων), φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκούς, αλλά και το ευρύ κοινό. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού φορέα που ενεργοποιούνται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής. Τέλος απευθύνεται και στον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται μέσω των κτιριακών υποδομών (τουρισμός, οικιστική ανάπτυξη, πολεοδομική ανάπτυξη).

H πρόσβαση Passiexpo2014, όπως πάντα, θα είναι δωρεάν για όλους. Η παρακολούθηση του συνεδρίου θα είναι δωρεάν για τα μέλη του ΕΙΠΑΚ και έναντι 50 ευρώ για όλους τους πολίτες. Λεπτομέρειες για εισητήρια τις επόμενες ημέρες από το site www.passiexpo.com.