Περιβαλλοντικά για αιολικό – υδροηλεκτρικό στην Κρήτη, ισχύος 190,1 MW

κατάλογοςΤην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Αιολικό – αντλητικό – υδροηλεκτρικό σύστηµα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστηµένης ισχύος 90,1 MW αιολικά και 100MW υδροηλεκτρικό – αντλητικό» στους Νοµούς Χανίων, Ρεθύµνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της εταιρείας Υ∆ΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. υπέγραψε το ΥΠΕΚΑ.

Η εφαρµογή των περιβαλλοντικών όρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και λειτουργία του έργου και βαρύνει τον κύριο αυτού, και τους φορείς κατασκευής και λειτουργίας του.

Είδος και µέγεθος δραστηριότητας

Όπως αναφέρει η απόφαση, “το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία υβριδικού σταθµού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χωροθετείται στο σύνολο των νοµών της Κρήτης, και αποτελείται από τέσσερα (4) αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστηµένης ισχύος 90,1 MW, και ένα (1) αντλησιοταµιευτικό – υδροηλεκτρικό σύστηµα (στο εξής «αντλησιοταµιευτικό σύστηµα») αποτελούµενο από δύο (2) ταµιευτήρες µε υψοµετρική διαφορά περί τα 650m µεταξύ τους εγκατεστηµένης ισχύος 100 MW, το οποίο θα αποθηκεύει ως υδραυλική ενέργεια την ισχύ που θα παράγεται από τα αιολικά πάρκα σε ώρες όπου υπάρχει περίσσεια ηλεκτρικής ισχύος στο δίκτυο της νήσου Κρήτης, και θα την αποδίδει στις ώρες όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Το έργο αποσκοπεί αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς διοχέτευση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της νήσου Κρήτης.

(Πηγή: http://www.b2green.gr/)