Κινεζική εφημερίδα: ”Γιατί να αγοράσετε ένα σπίτι στην Ελλάδα”

“Κουραστήκατε το μικρό διαμέρισμα σας στην Τιν Σουί Γουάι; Να μια ευκαιρία να αναβαθμιστείτε με ένα πολυτελές σπίτι στην Αθήνα”.

Κάπως έτσι ξεκινά το αφιέρωμα της εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ South China Morning Post για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα που κρύβει μεγάλες ευκαιρίες αλλά και το νέο μέτρο της “χρυσής βίζας”.

“Με βάση ένα νέο νόμο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την ώθηση της επιβαρυμένης οικονομίας, απ’ τον Ιανουάριο αρκεί να αγοράσετε ένα ακίνητο μόλις με 250.000 ευρώ (2,4 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ) προκειμένου να γίνεται νόμιμος κάτοικος εξασφαλίζοντας μία βίζα για εσάς, τα παιδιά σας (ηλικίας έως 25 ετών), τους γονείς σας… ακόμα και τα πεθερικά.

Και με βάση το ποσό που απαιτείται μπορείτε να αγοράσετε ένα καλό διαμέρισμα 85 τ.μ. στην Αθήνα από 38 τ.μ. που θα αγοράζατε στις νέες περιοχές του Χονγκ Κονγκ

Και η Ελλάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσφέρει πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας, βουκολικά μέρη και καφέ πρώτης κατηγορίας κόστους μόλις 1 ευρώ, όταν πριν την κρίση κόστιζε 4,5 ευρώ.

“Επιπρόσθετα η Αθήνα έχει τρία αξιοπρεπή κινεζικά εστιατόρια”, δηλώνει στην εφημερίδα ο δ/νων σύμβουλος του Enterprise Greece, Στέφανος Ησαϊας ο οποίος επιχειρεί μέσω του δημοσιεύματος να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει, έχει γίνει πιο φιλική στους επενδυτές και ξεπερνάει πλέον την κρίση.

newmoney.gr